top of page
  • Writer's pictureNomad Wellness & Training

Hieronta tukee hyvinvointia, palautumista sekä suorituskykyä.


Hierontaterapia on yksi vanhimmista hoitomuodoista, joka on käytössä ympäri maailmaa. Se on manuaalinen terapia, joka käyttää erilaisia ​​keinovälineitä, kuten käsiä, sormia, kyynärpäitä, käsivarsia tai hierontalaitteita, lihasten ja kudosten rentouttamiseen. Hieronta voi auttaa rentoutumaan, parantaa verenkiertoa ja lievittää stressiä, kipua ja jännitystä kehossa. Tässä blogissa tarkastelemme tarkemmin hierontaterapian hyötyjä ja miten se voi auttaa parantamaan terveyttä ja hyvinvointia.

1. Rentoutuminen

Hierontaterapia on yksi parhaista tavoista rentoutua. Hierontaterapeutit käyttävät erilaisia ​​tekniikoita, kuten klassista hierontaa, syväkudoshierontaa, akupainantaa tai triggerpistekäsittelyä, jotta lihakset rentoutuvat ja keho vapauttaa stressiä ja jännitystä. Hieronta edistää rentoutumista, mikä puolestaan auttaa alentamaan verenpainetta ja sykettä sekä vähentämään stressihormonien eritystä.

2. Parantunut verenkierto


Hieronta parantaa verenkiertoa, mikä auttaa kuljettamaan happea ja ravinteita kehon soluihin. Hieronta myös auttaa poistamaan kuona-aineita, kuten maitohappoa, joka kerääntyy lihaksiin. Parantunut verenkierto auttaa myös parantamaan immuunijärjestelmän toimintaa.

3. Lievittää kipua ja jännitystä


Hieronta on erinomainen keino lievittää lihaskipua ja jännitystä. Hierontaterapeutit käyttävät erilaisia ​​tekniikoita, kuten syväkudoshierontaa, jotta ne voivat auttaa poistamaan lihaskireyksiä ja parantamaan liikkuvuutta. Hieronta voi myös auttaa lievittämään päänsärkyä ja migreeniä, joka johtuu usein lihasjännityksestä.

4. Parantaa unenlaatua


Hieronta voi auttaa parantamaan unenlaatua. Hieronta auttaa rentoutumaan, mikä puolestaan ​​auttaa nukahtamaan nopeammin ja pysymään unessa pidempään. Lisäksi hieronta auttaa alentamaan stressiä ja ahdistusta, jotka voivat vaikuttaa unen laatuun.

5. Parantaa urheilusuoritusta


Hieronta voi auttaa parantamaan urheilusuoritusta. Hieronta auttaa lisäämään verenkiertoa ja parantamaan lihasten joustavuutta ja liikkuvuutta sekä parantaa lihasten voimantuottoa.


Hieronnasta on siis erittäin monia hyötyjä hyvinvoinnille ja suorityskyvylle. Tervetuloa hierontaan Tampereen toimipisteelle!


Ajanvaraus löytyy nettisivuilta


- Jami


Fouder of Nomad Wellness & Training


12 views0 comments
bottom of page