top of page
  • Writer's pictureNomad Wellness & Training

Hyvinvointia arjessaHyvinvointi on moniulotteinen käsite, joka kattaa kaikki ne asiat, jotka vaikuttavat positiivisesti ihmisen elämään ja terveyteen. Hyvinvointia voi lisätä monin eri tavoin, ja tässä blogissa käymme läpi erilaisia keinoja, joilla voit lisätä hyvinvointia arjessasi. Tämä blogi sisältää käytännön vinkkejä ja neuvoja, joita voit soveltaa omaan elämääsi.

Pidä huolta unesta

Yksi tärkeimmistä hyvinvointia edistävistä tekijöistä on riittävä uni. Unen puute vaikuttaa paitsi fyysiseen terveyteen, myös henkiseen jaksamiseen. Pyri nukkumaan vähintään seitsemän tuntia yössä, ja pidä kiinni säännöllisestä nukkumaanmenoaikataulusta. Vältä kofeiinipitoisia juomia, raskasta ruokaa ja ärsyttävää tekemistä ennen nukkumaanmenoa.

Syö terveellisesti

Hyvä ravitsemus on tärkeä osa hyvinvointia. Syö monipuolisesti ja vältä sokeripitoisia ja rasvaisia ruokia. Syö runsaasti kasviksia, hedelmiä, jonkin täysjyvätuotteita ja proteiinipitoisia ruokia. Juo vettä riittävästi, vähintään kahdeksan lasillista päivässä.

Liiku säännöllisesti

Liikunta vaikuttaa positiivisesti paitsi fyysiseen terveyteen, myös mielialaan. Liiku säännöllisesti, vähintään 30 minuuttia päivässä. Valitse itsellesi mieluisa liikuntamuoto, kuten kävely, pyöräily tai uinti. Liiku mielellään ulkona, sillä luonnolla on todettu olevan positiivisia vaikutuksia mielialaan.

Pidä yhteyttä ystäviin ja perheeseen

Ihmissuhteet ovat tärkeä osa hyvinvointia. Pidä yhteyttä ystäviin ja perheeseen säännöllisesti, vaikka olisitkin kiireinen. Vietä aikaa yhdessä ja jaa ilot ja surut. Muista myös kuunnella ja olla läsnä toiselle sillä se lisää myös hyvinvointia.

Miten sinä lisäät hyvinvointia ja jaksamista arjessa?

4 views0 comments
bottom of page