top of page

Nomad Wellness Blog

Tilaa ilmoitukset kun julkaisemme uutta sisältöä blogiin

Kiitos tilauksesta!

  • Writer's pictureNomad Wellness & Training

Ravinto on yksi tärkeimmistä tekijöistä terveyden ylläpidossa


Valitettavasti nykypäivänä ruokavalioissamme on yleisesti paljon prosessoitua ja käsiteltyä ruokaa, joka sisältää paljon lisäaineita, sokereita ja huonoja rasvoja. Tällaisen ruokavalion syöminen voi johtaa moniin terveysongelmiin, kuten ylipainoon, sydän- ja verisuonisairauksiin ja diabetekseen.

Siksi onkin tärkeää kiinnittää huomiota siihen, mitä syömme. Puhtaan ja käsittelemättömän ruuan syöminen voi olla erittäin hyödyllistä terveydelle. Tällainen ruoka sisältää runsaasti ravinteita, kuten vitamiineja, mineraaleja, kuituja ja antioksidantteja, jotka auttavat kehoa toimimaan optimaalisesti.

Puhtaan ruuan syöminen voi myös auttaa painonhallinnassa. Tämä johtuu siitä, että käsitelty ruoka sisältää usein enemmän kaloreita, rasvaa ja sokeria kuin puhtaat ja käsittelemättömät vaihtoehdot. Kun syömme terveellistä ruokaa, tunnemme myös usein kylläisemmäksi pidempään, mikä voi auttaa vähentämään napostelua ja ylensyöntiä.

Puhtaan ruuan syöminen voi myös auttaa välttämään monia terveysongelmia. Esimerkiksi korkea verenpaine, kohonnut kolesteroli ja diabetes ovat yleisiä terveysongelmia, jotka liittyvät huonoon ruokavalioon. Kun syömme terveellistä ruokaa, voimme auttaa vähentämään näitä riskejä ja ylläpitämään parempaa terveyttä.

Ravintovalmennus voi olla hyödyllinen tapa oppia syömään terveellisemmin ja parantamaan omaa ruokavaliota. Ravintovalmentaja voi auttaa sinua löytämään sopivan ruokavalion, joka sisältää runsaasti ravinteita ja vähän prosessoitua ruokaa. Ravintovalmentaja voi myös auttaa sinua tunnistamaan ruokavaliostasi mahdollisesti puuttuvia ravinteita ja antaa neuvoja niiden korvaamiseksi.

On myös tärkeää huomata, että terveellinen ruokavalio ei tarkoita täysin käsittelemättömän ruuan syömistä kaiken aikaa. On täysin ok nauttia käsiteltyjä ruokia ajoittain, mutta on tärkeää valita ne huolella ja kohtuudella. Pyrkimys terveelliseen ruokavalioon ei myöskään tarkoita ruuan nauttimisen rajoittamista tai nälässä oloa. Terveyden ylläpitämiseksi on tärkeää syödä tarpeeksi ja monipuolisesti, ja ravintovalmentaja voi auttaa sinua löytämään tasapainon ruokavaliossasi.

Ruokavalion merkitys terveydelle on kiistaton ja siksi ravintovalmennus voi olla erittäin hyödyllistä. On tärkeää muistaa, että terveellinen ruokavalio koostuu monipuolisista ja ravinteikkaista elintarvikkeista, eikä se perustu pelkästään yksittäisten ravintoaineiden kulutukseen. Ravintovalmentaja voi auttaa sinua ymmärtämään, mitkä elintarvikkeet sisältävät tarvitsemiasi ravintoaineita, jotta voit rakentaa tasapainoisen ruokavalion.

Lisäksi, ravintovalmentajan avulla voit oppia tunnistamaan ruokavaliosi heikkoudet ja korjaamaan ne. Esimerkiksi, jos et syö tarpeeksi vihanneksia, ravintovalmentaja voi auttaa sinua löytämään herkullisia tapoja lisätä niitä ruokavalioosi. Vastaavasti, jos syöt liikaa sokeria tai suolaa, ravintovalmentaja voi auttaa sinua vähentämään niiden käyttöä ja löytämään terveellisiä vaihtoehtoja.

On myös tärkeää huomioida, että ravintovalmentaja voi auttaa sinua löytämään oikeanlaisen ruokavalion, joka sopii elämäntyyliisi ja tavoitteisiisi. Jos olet esimerkiksi aktiivinen urheilija, tarvitset todennäköisesti enemmän proteiinia kuin toimistotyöntekijä. Ravintovalmentaja voi auttaa sinua löytämään sopivan proteiininlähteen ja määrän tarpeisiisi.

Lopuksi, on tärkeää muistaa, että ravintovalmentajan avulla voit luoda pysyvän muutoksen ruokavaliossasi. Pienet ja realistiset muutokset ovat helpommin toteutettavissa ja ylläpidettävissä kuin radikaalit muutokset. Ravintovalmentaja voi auttaa sinua löytämään oikean tasapainon ja tekemään pysyviä muutoksia, jotka edistävät terveyttäsi pitkällä aikavälillä.

Meiltä saat osaavaa apua ravintoon liittyviin asioihin ja meidän ravintovalmennus perustuu idealle, että voimme muuttaa ruokailutottumuksiamme, polttaa rasvaa tai muuttaa kehonkoostumusta ilman, että tarvitsee nähdä nälkää, rajoittaa voimakkaasti ravintoaineita ja että asiakkaamme oppivat valmennuksen aikana, miten koostaa ateriat.

Ja pääasia on että nauttii ruokailusta ja suhtautuu siihen terveellä tavalla niin että se tuottaa hyvinvointia ja jaksamista arkielämässä.


Oikein hyvää alkanutta viikkoa!

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page