top of page

Nomad Wellness Blog

Tilaa ilmoitukset kun julkaisemme uutta sisältöä blogiin

Kiitos tilauksesta!

  • Writer's pictureNomad Wellness & Training

Ruokavalion vaikutus hyvinvointiin


Ruokavalion merkitys ihmisen hyvinvoinnille on kiistaton, mutta usein se jää vähemmälle huomiolle kiireisen arjen keskellä. Syöminen on kuitenkin yksi tärkeimmistä keinoista pitää huolta kehon ja mielen terveydestä. Tässä artikkelissa tarkastelemme tieteellisiä näkökulmia ruokavalion vaikutuksista ihmisen hyvinvointiin


1. Ravitsemuksen perusteet


Ruoka on ihmisen tärkein energianlähde ja ravitsemuksellisesti monipuolinen ruokavalio on tärkeä terveyden ylläpitämiseksi. Ihminen tarvitsee päivittäin erilaisia ravintoaineita, kuten proteiineja, hiilihydraatteja, rasvoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Näiden ravintoaineiden saanti on tärkeää solujen, kudosten ja elimistön toiminnan ylläpidon kannalta.


2. Terveys


Ravinnon vaikutus terveyteen on monipuolinen ja sillä on yhteyksiä moniin sairauksiin. Epäterveellinen ruokavalio voi lisätä riskiä sairastua esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen ja erilaisiin syöpiin. Toisaalta terveellinen ruokavalio voi auttaa välttämään monia sairauksia ja parantaa elämänlaatua.


3. Mielenterveys


Ravinnolla on myös yhteyksiä mielenterveyteen. Erilaiset ravintoaineet, kuten omega-3-rasvahapot ja B-vitamiinit, voivat auttaa vähentämään stressiä ja masennusta. Toisaalta epäterveellinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti sokeria ja tyydyttyneitä rasvoja, voi lisätä mielenterveysongelmia.


4. Kehonpaino


Ruokavalion merkitys ihmisen hyvinvointiin liittyy myös kehon painoon. Ylipaino ja lihavuus lisäävät monien sairauksien riskiä, kuten sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta ja joitakin syöpiä. Terveellinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti kasviksia, rasvoja, hedelmiä, jonkin verran täysjyväviljaa ja laadukkaita proteiininlähteitä, auttaa pitämään painon hallinnassa.

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page