top of page

Nomad Wellness Blog

Tilaa ilmoitukset kun julkaisemme uutta sisältöä blogiin

Kiitos tilauksesta!

  • Writer's pictureNomad Wellness & Training

Voimaharjoittelu ja lihasmassan lisääminen


Voimaharjoittelu on erinomainen tapa lisätä lihasmassaa kehossa. Lihasmassan lisääminen vaatii kuitenkin pitkäjänteistä ja systemaattista harjoittelua sekä sopivaa ravitsemusta. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua lihasmassan lisäämisessä voimaharjoittelun avulla:


Keskity monipuoliseen voimaharjoitteluun:


Valitse harjoittelusi painopisteeksi suuret lihasryhmät, kuten jalat, selkä, rinta ja olkapäät. Tee harjoituksia, jotka kohdistuvat näihin alueisiin, kuten kyykkyjä, maastavetoja, penkkipunnerruksia ja pystypunnerruksia.


Nosta raskaita painoja:


Lihasmassan kasvattaminen edellyttää progressiivista kuormitusta. Pyri lisäämään painoja vähitellen harjoitusten edistyessä. Tämä auttaa lihaksiasi sopeutumaan ja kasvamaan vahvemmiksi.


Tee riittävästi sarjoja ja toistoja:


Suositeltava sarjamäärä lihasmassan lisäämiseksi on yleensä 3-4 sarjaa kutakin harjoitetta kohden. Tee jokaisessa sarjassa riittävästi toistoja, yleensä 8-12 toistoa, jotta lihaksesi saavat riittävän ärsykkeen kasvua varten.


Levon ja palautumisen merkitys:


Lihasmassa kasvaa levossa, joten muista antaa kehollesi riittävästi aikaa palautua harjoituksista. Varmista, että saat riittävästi unta ja annat lihaksillesi tarpeeksi aikaa palautua harjoittelun jälkeen.


Syö riittävästi proteiinia:


Proteiini on tärkeä ravintoaine lihasten kasvulle. Pyri syömään riittävästi proteiinia päivittäisessä ruokavaliossasi. Hyviä proteiininlähteitä ovat esimerkiksi kana, kalkkuna, kala, naudanliha, maitotuotteet, palkokasvit ja tofu.


Tasapainoinen ruokavalio:


Huolehdi, että saat riittävästi energiaa ja ravintoaineita tukemaan lihasmassan kasvua. Syö monipuolisesti erilaisia ruoka-aineita, mukaan lukien täysjyväviljat, vihannekset, hedelmät ja terveelliset rasvat.


Jatkuva kehitys:


Pidä kirjaa harjoituksistasi ja edistyksestäsi. Pyri jatkuvasti kehittymään nostamalla enemmän painoa tai tekemällä enemmän toistoja.

Progressiivinen ylikuormitus on avain lihasmassan kasvattamiseen, joten pyri asteittain haastamaan kehoasi enemmän harjoituksissa.


Hyödynnä oikeat tekniikat:


Oikea tekniikka on tärkeää voimaharjoittelussa. Varmista, että opettelet oikean suoritustekniikan jokaiselle harjoitukselle ja että pidät hyvän ryhdin. Väärät liikeradat tai epäpuhtaat suoritukset voivat lisätä loukkaantumisriskiä ja estää optimaalisen lihaskasvun.


Lisää harjoittelun monipuolisuutta:


Vaikka keskittyisitkin pääasiassa voimaharjoitteluun, on hyvä sisällyttää myös muita harjoittelumuotoja, kuten aerobista liikuntaa ja liikkuvuusharjoituksia. Tämä auttaa ylläpitämään kokonaisvaltaista kuntoa ja parantamaan kehon toiminnallisuutta.


Ole kärsivällinen:


Lihasmassan kasvattaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Älä odota näkyviä tuloksia heti, vaan keskity pitkäjänteiseen harjoitteluun ja oikeanlaiseen ravitsemukseen. Muista, että jokaisen keho reagoi eri tavalla, joten tulosten näkyminen voi vaihdella yksilöittäin.


On myös hyvä mainita, että lihasmassan lisääminen on yksilöllistä ja riippuu monista tekijöistä, kuten perimästä, harjoittelutaustasta, ravitsemuksesta ja hormonaalisesta tasapainosta. Jos haluat saavuttaa parhaita tuloksia lihasmassan lisäämisessä, saatat hyötyä myös ammattilaisen, kuten personal trainerin tai ravintovalmentajan, avusta, jotka voivat auttaa sinua suunnittelemaan sopivan harjoitusohjelman ja ruokavalion tarpeidesi mukaan.


Meiltä saat apua edellä mainituissa asioissa. Meiltä löytyy kokonaisvaltaiset valmennuspalvelut, lähi- ja nettivalmennuksina. Ota yhteyttä jos tarvitset tukea saavuttaaksesi tavoitteesi.


0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page