top of page

Nomad Wellness Blog

Tilaa ilmoitukset kun julkaisemme uutta sisältöä blogiin

Kiitos tilauksesta!

  • Writer's pictureNomad Wellness & Training

Voimaharjoittelun hyödyt terveydelle


Voimaharjoittelu on tärkeä osa monien urheilulajien harjoittelua, mutta sen vaikutukset terveyteen ovat vähemmän tunnettuja. Tässä artikkelissa tarkastelemme tieteellisiä näkökulmia voimaharjoittelun vaikutuksista ihmisen terveydelle.

Voimaharjoittelun perusteet:


Voimaharjoittelu tarkoittaa lihaskuntoharjoittelua, jossa tavoitteena on lisätä lihasten voimaa ja kestävyyttä. Voimaharjoittelu sisältää usein painojen nostamista ja erilaisia kuntosalilaitteita, kuten kyykkytelineitä, penkkipunnerruslaitteita ja vetolaitteita. Voimaharjoittelua voidaan tehdä myös omalla kehonpainolla.

1. Voimaharjoittelun vaikutukset terveyteen


Voimaharjoittelulla on monia terveydellisiä hyötyjä. Se parantaa lihasvoimaa ja kestävyyttä, mikä helpottaa arkipäivän askareita ja vähentää loukkaantumisriskiä. Lisäksi voimaharjoittelu lisää luun tiheyttä ja vahvistaa niveliä, mikä auttaa välttämään osteoporoosia ja muita ikääntymisen aiheuttamia vaivoja.

2. Vaikutukset aineenvaihduntaan


Voimaharjoittelu lisää lihasmassaa, mikä taas nostaa perusaineenvaihduntaa. Muista varmistaa riittävä proteiinin saanti lihaskasvun tueksi.

3. Voimaharjoittelun käytännön toteutus


Voimaharjoittelua voidaan toteuttaa monella eri tavalla. Yksi tapa on tehdä sarjoja, joissa nostetaan painoja tietyn määrän kertoja. Toisessa tavassa painot pidetään samana ja tehdään niin monta toistoa kuin mahdollista tietyn ajanjakson aikana. Myös erilaiset harjoitukset, kuten kyykyt, penkkipunnerrukset ja vetoliikkeet, ovat hyödyllisiä voimaharjoittelussa.

4. Yhteenveto


Voimaharjoittelulla on monia terveyshyötyjä, kuten lihasvoiman ja kestävyyden parantaminen, aineenvaihdunnan tehostaminen, mielenterveyden parantaminen ja ikääntymisvaivojen ehkäisy. On tärkeää toteuttaa voimaharjoittelu oikein ja turvallisesti, jotta saavutetaan parhaat mahdolliset tulokset. Voimaharjoittelu on tehokas ja monipuolinen tapa parantaa terveyttä ja hyvinvointia, ja sen tulisi olla osa jokaisen ihmisen terveys- ja liikuntarutiinia.


Jos kaipaat apua voimaharjoittelun aloittamisessa, me autamme sinua mielellämme! Ota yhteyttä joko sähköpostilla tai nettisivujen kautta.

- Jami

Nomad Wellness & Training

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page